Na het succes van het fotoboek "Ballet in Antwerpen" kon een tentoonstelling niet uitblijven. Dankzij Sdworx en Gallery Dada is het binnenkort zover.


Koen Dhollander 
'Ballet in Antwerpen XL' 

Liep in September 2018 bij

SDworx Brouwersvliet 2 Antwerpen

 

Van harte welkom.
Graag een seintje vooraf via info@gallerydada.beKoen Dhollander werkt sinds jaar en dag als correspondent en fotograaf voor "Gazet van Antwerpen".

Voor één van zijn opdrachten belandde hij achter de schermen van Ballet Vlaanderen. 'Het was de eerste keer dat hij ballet zag en ik kreeg onmiddellijk kippenvel.'

 

Sindsdien fotografeert hij top dansers en danseressen zoals Beau Dillen, Nini De Vet, Noémi Jar, ... om er maar enkele op te noemen.  

Koen probeert eerst een persoonlijke band te scheppen met de dansers waarna het plaatje al snel duidelijk wordt. Hij laat niets aan het toeval over. Het beeld is er meestal al nog voor hij fotografeert. Maar dansers zijn ook zo genereus en vinden het heerlijk om even op een andere locatie te komen.

"In de balletwereld zijn de foto's van Koen soms wat controversieel. Ze passen niet in het artistiek project van bijvoorbeeld Ballet Vlaanderen. Een eventuele samenwerking zat er jammer genoeg niet in", vertelt gallerijhoudster Trees De Bruyne. Spijtig, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het enthousiasme van Sdworx.

Ballet blijft een elitair aura hebben maar dat ligt zeker niet aan de dansers die maar al te graag van de partij zullen zijn. Daarom vond ik het belangrijk dat het succes van het boek ook in een expo aan het grote publiek kan worden voorgesteld."

 


De expo 'Ballet in Antwerpen XL' loopt van 6 September 2018 tot en met donderdag 27 September 2018 bij sdworx, Brouwersvliet 2 te 2000 Antwerpen. De expo is vrij toegankelijk op alle weekdagen van 8uur tot 20uur.