Johan VandendriesscheJohan Vandendriessche is een muzikale duizendpoot. En is als saxofonist-fluitist in vele genre's bedrijvig: van wereldmuziek via hedendaagse klassieke muziek tot en met dance, en van volksmuziek via rock tot tot en met jazz in al haar vormen.

Hij debuteerde met Milkshake Banana en ACT Bigband, en speelde verder met o.m. het BRT- jazzorkest, de WDR-bigband, Eurojazz Orchestra, de VLOS, Philip Catherine, Johan Verminnen, Raymond V.H.G., Dirk Blanchart, Claude Nougaro, Sven Van Hees, Clare Fisher, Randy Crawford, Debbie Harry (Blondie), John Miles, Palle Mikkelborg, Jon Christensen, Marlyn Mazur, Bill Frisell, Michael Gibbs, Michel Herr, Marc Moulin, Toots Thielemans, Quincy Jones, Roger Hodgson (Supertramp), enz...

Vaak wordt hij als multi-instrumentist ingezet; zo zijn er CD's waarop hij naast saxofoons, fluiten of basklarinet ook gitaar, basgitaar, slagwerk en/of klavier speelt. Nu experimenteert hij met de 'Kelstone', een gepatenteerd nieuw instrument dat een fundamentele aanpassing/verbetering is van de 'Chapman Stick'.

Vorige jaren speelde Johan in Engeland met de Engelse band van zanger Tony Christie, en in de lage landen met dj Sven Vanhees.

Hij is actief als M.D. met "The Belgian Swingjazz Orchestra", dat Belgische jazz van het Interbellum brengt, en met "Het HuisOrkest", dat nederlandstalige songs vanaf 1950 tot en met nu brengt mèt publieksparticipatie, en met een loungeproject rond de Westcoast-jazz zoals die van Chet Baker en Gerry Mulligan.

Johan heeft getourd met de Britse zanger/crooner Tony Christie; o.a. in Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland, Wales en het eiland Man. Verder waren er ook geïsoleerde optredens op diverse Engelse popfestivals en in de Royal Albert Hall in Londen. Enkele namen van collega's in die band: Paul Smith (drs.), Paul Flush (p.), Dave Dryden (g.), Mitch Dalton (g.), Duncan MacKay (tr.), Trevor Mires (tromb.), Stuard Collingwood (keyb.), Michael Alexander (keyb.), Steve Wilson (tr.), Neil Harland (b.), Ali White (tromb.), Keith Peberdy (b.), Darren Wiles (tr.), Simon Ferry (perc.), Stephanie Constable (voc.), Jo Ferry (voc.), Carolynne Good (voc.).

Nu treedt Johan regelmatig op in België en Frankrijk met de Matthew Herbert Big Band, een Brits orkest onder leiding van producer/live sampler Matthew Herbert, die vooral gekend is van zijn werk voor Roisin Murphy en Björk.

Johan is medeoprichter van de Jazzacademie van Overijse-Hoeilaart, startte mee de Jazzafdeling van het Conservatorium van Antwerpen op, en was deeltijds verbonden aan het Conservatorium van Gent.

Hij geeft amc en samenspel in de popafdeling van Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord en Dans in Sint-Truiden (DKO).