Artist in residence Charles Djeumou uit Kameroen streek neer in de tuin van Gallery Dada.Hoe het begon

Ilse Wynen zou Ilse Wynen niet zijn zonder haar aanstekelijk enthousiasme. 'Ik cureer in Gooik een openlucht tentoonstelling. Jullie moeten zeker eens langskomen.' Zo gezegd zo gedaan. Ilse Wynen is een geweldige kunstenares met een super groot hart die al wie kwestbaar is in deze maatschappij onder haar vleugels neemt. Je hoort zeker nog van haar maar dat is een ander verhaal.

 

Ik trok met één van mijn dierbaarste vriendinnen Karen De Visscher naar Gooik. Karen is één van die geweldige mensen die zich ook nog kan laten verwonderen door kleine dingen. Onderweg kwamen we Charles tegen. Hij stond in het midden van een wei en hij zag niemand passeren. De vele bezoekers blijven staan en keken naar deze 'onaardse man' in volle concentratie. Hij was bezig om een oude dode boom nieuw leven in te blazen, althans zo leek het toch.  

 

Ondertussen heeft hij al meermaals tentoongesteld en was hij ook in het museum van Tervuren te gast. Hij kreeg de uitzonderlijke toestemming om ook in het bos van het kasteel van Laken dode bomen nieuw leven in te blazen.

 

Hoe kwam Charles dan in de tuin van Gallery Dada terecht? 'Zeg Trees, zei Ilse, Charles zoekt nog een plek om te werken deze zomer. En mocht je nog iemand kennen die boomstronken heeft? 

Zo gezegd zo gedaan. Dankzij Inge van Tuin en Grondwerken Vrancken uit Tildonk is hij nu gezegd met een stapel hout en kan hij aan de slag.  

 

Hij is zich volop aan het voorbereiden op zijn nieuwe expo in Gooik die loopt vanaf 15 Augustus 2017. We durven te zeggen dat ook de keer deze openlucht tentoonstelling een absolute aanrader is.

Heb je zelf een dode boom in je tuin die je nieuw leven wil inblazen? Contacteer ons.