Silent Witness by Ann Schiltz

Liep van 1 Februari tot 30 Maart 2018 
SD Workx - Brouwersvliet 2 -2000 Antwerpen


Ann Schiltz is een Belgische kunstenares die vooral met haar keramisch werk niet alleen hier maar ook in het buitenland de nodige erkenning gekregen. Het was niet verwonderlijk dat ze vorig jaar nog werd uitgenodigd om samen met de wereldtop mee te exposeren op de  'World Ceramic Art  & Craft 2017' biënnale met als thema Bottles & Boxes. 

Voor Ann was het vooral een heerlijk moment om met andere internationale kunstenaars van gedachten te wisselen en nieuwe inspiratie op te doen en daarna nog gedrevener dan voorheen haar atelier in te duiken. Hoog tijd om met een solo tentoonstelling ook de rest van haar werk nog eens in de kijker te zetten. 


Toen SD Worx in Antwerpen voorstelde om in de kantoren in Antwerpen een expo te organiseren moest Ann Schiltz niet lang nadenken. 


Ann Schilz  haalt haar inspiratie niet alleen uit de natuur maar ze is in de eerste plaats een verhalen vertelster. Ze gebruikt daarbij niet alleen keramiek maar ook via grafiek en poëzie maakt ze sprekend werk.


Voor de insiders in binnen- en buitenland is Ann al lang een gevestigde waarde. In België moet het grote publiek haar nog ontdekken of misschien de keramiek als kunstvorm nog ontdekken. 

Dankzij SD Worx wordt dit het deale moment om haar veelzijdigheid te laten zien en die vele verhalen kwijt te kunnen. Haar beelden zijn momentopnames, stille getuigen van een verhaal dat de kijker zelf verder kan en moet aanvullen.