ART MEETS FASHION  - FASHION MEETS ART

Dirk Boulanger - Andy Imbrechts 


De eerste ontmoeting tussen Dirk Boulanger en Andy Imbrechts was in ieder geval mede dankzij de gastvrijheid van Sonja Quintens, een zeer gezellige bedoening.
Alhoewel beide kunstenaars uit een compleet andere hoek komen hebben ze toch wel heel veel raakvlakken. En daar zit zeker de school 'De wijnpers' ook voor iets tussen. Maar dat bleek pas achteraf.
Het waren in eerste instantie de werken die mij ertoe brachten om deze kunstenaars samen onder één dak te brengen. Het sterk grafisch werk van Andy dat ook in zijn modecollectie terugkomt en het krachtige monumentale werk van Dirk passen wonderwel bij elkaar.
En volgens mij zal die kruisbestuiving vonken geven. 


De tentoonstelling liep van 5 Maart tot en met 27 Maart 2016


 
Het sterk grafisch werk dat terugkeert in de modecollectie van deze jonge veelbelovende Leuvense modeontwerper/stylist Andy Imbrechts werd bij zijn afstudeercollectie meteen opgemerkt door 'glossy magazines' zoals Elle, Sir Magazine, Design catwalk, ... Maar Andy laat deze keer naast een aantal schetsen ook ander puur grafisch werk zien. Misschien is dit het begin van een iets andere carrièrewending. 

 

De  monumentale schilderwerken van de no nonsense beeldend kunstenaar Dirk Boulanger uit Holsbeek lijken niet meteen een evidente keuze in combinatie met het werk van Andy. Maar toch vullen de werken elkaar perfect aan. Bij het werk van Dirk primeert het figuratieve en de sterke dominante kleuren. Dirk is al lang geen onbekende meer in onze regio en heeft tal van exposities op zijn palmares. Hij liet zich deze keer inspireren door popmuziek en de poëzie van Sonja Quintens.