Whisper by Ann Schiltz

Ceramics and poetry


Deze expo liep van 19 december  2015 tot en met 10 januari 2016 


Ceramics and poetry

Ann Schiltz


Ann Schiltz is geen onbekende in de keramiekwereld. Deze gepassioneerde kunstenares uit Brasschaat besloot na een internationale carrière in de modebranche het roer volledig om te gooien. Ze volgde een opleiding keramiek aan de Kunst Academie van Dendermonde en masterclasses bij enkele gerenommeerde keramisten in binnen- en buitenland. Er zijn werken opgenomen in permanentie in het museum voor keramiek in Torhout en in het “letterenhuis” van Antwerpen.

Ze wordt gedreven door maatschappelijke onbegrip en beroerd en ontroerd door muziek maar zeker ook door de natuur, de stilte. Haar gretigheid om te leven en haar gezonde dosis humor is aanstekelijk en vertaalt zich ook in haar werk. Ze gaat aan de slag met pigmenten en glazuren en wroet met de klei en porselein tot ze vindt dat de natuur zijn gang kan gaan. 


Whispers and poetry

Karen De Visscher

Ann denkt niet alleen in beelden ook met woorden gaat ze creatief aan de slag. Haar eerste dichtbundel is ondertussen een feit. Een prachtig staaltje woorden tovenarij gedrukt op handgeschept papier. Alleen al een pareltje om naar te kijken. 
Voor de gelegenheid brengt actrice en stemvirtuoos Karen De Visscher, met poetische soundscapes deze woorden tot leven. Karen De Visscher studeerde af in 1983 met een eerste prijs aan de afdeling dramatische kunsten van het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze schitterde niet alleen in diverse theaterproducties in NTGent, Brussels Kamertoneel, De komeet of Het Raamtheater, ...om er maar enkele te noemen. Maar is ook regelmatig op het kleine scherm te zien in series zoals Grappa, FC De Kampioenen of Thuis Hiervoor heeft ze als coach mentor menig 'kind' acteur de klappen van de zweep geleerd. Ze weet ook als geen ander hoe je ook animatiefiguren tot leven moet brengen. Niet verwonderlijk dat ze als stemregisseur ook diverse prijzen in de wacht sleepte. Bij deze gelegenheid kan je Karen De Visscher tijdens enkele live events ook aan het werk horen. 

Happening, galerie België, hedendaagse kunstenaars


'Whisper' by Ann Schiltz loopt van 19 december 2015 tot en met 10 januari 2016. Deze expo is te bezichtigen iedere zaterdag en zondag telkens van 14 uur tot en met 19 uur.